Bespaartips

Bespaartips

Wij worden altijd dolgelukkig van make-up, parfum, kleding, schoenen en tassen. Welke vrouw niet. Maar om veel kleding en make-up te kunnen aanschaffen, en toch te voorkomen dat je maandelijks nog wat dagen overhoudt waarop je moet leven op water en brood, zul je moeten snijden in andere uitgaven. Hier de top 5 bespaartips!

1. Tussendoortjes tijdens het shoppen!

Houd je van dagjes weg en lekker shoppen in de grote stad? Neem dan zelf wat broodjes en snacks voor tussendoor mee. Het bespaart je enkele bezoekjes aan de Bakker Bart of de McDonalds en dat scheelt je minstens één leuk niet te duur shirtje per maand!

2. Telefoonkosten

Vind je kleding het allerbelangrijkste om lekker geld aan uit te geven? Dan is het een idee om wat minder vaak een nieuwe telefoon aan te schaffen. Bijvoorbeeld eens in de drie jaar, in plaats van jaarlijks. Je kan dan minstens één van de drie jaar een goedkope sim only bundel afsluiten. Dat scheelt je tientallen euro's in de maand!

3. Deodorant, douchecrème, enzovoort

Vergeet de Kruidvat en Etos.. ga naar de Action of BigBazar! Daar hebben ze ook gewoon A-merken bad- & douchecrème, deodorant, haarshampoo, enzovoort. Vaak worden deze producten als partijen opgekocht in bijvoorbeeld Duitsland. Soms is de houdbaarheidsdatum wat korter, maar al met al zeker de moeite waard als je wilt besparen!

4. Sporten

Fitnessen is helemaal hot en de prijzen voor een maandabonnement verschillen enorm. Zo sport je bij BasicFit of FitForFree al voor 15 tot 20 euro per maand en betaal je bij een wat luxere, uitgebreidere sportschool gerust 40 tot 50 euro per maand. En waarom? Vaak voor de sauna, zonnebank en andere 'overbodige luxe'. Stap over! Het scheelt je 20 tot 30 euro per maand. Even snel gerekend: dat is 240 tot 360 euro per jaar!

5. Zorgverzekering

Je zorgverzekering uitkleden is niet voor iedereen slim. Immers heeft het betrekking op welke en hoeveel hulp je vergoed krijgt zodra je ziek wordt of in het ziekenhuis terecht komt. Maar je moet concessies doen: bekijk eens budgetverzekeringen zoals ZEKUR (Univé) of Bewuzt van VGZ. Vergeleken met CZ of Ditzo (bijvoorbeeld) scheelt het al snel 20 tot 40 (!!) euro per maand.

Los van bovenstaande bespaartips hebben we nog een goede tip: de 30-dagen-regel. Wil je een paar schoenen of een nieuwe broek héél graag hebben? Wacht dan 30 dagen. Wil je het dan nog net zo graag? Koop het dan! Zo voorkom je impulsaankopen die later een miskoop blijken te zijn. Nog meer goede tips? Deel ze met ons!