Interieur tips

Interieur tips

Veel mensen die net zijn verhuisd of nog gaan verhuizen hebben nogal wat moeite met het inrichten van de woning. Welke kleuren ze moeten gebruiken is het meest voorkomende probleem dat zij hebben. Dit probleem kan met enkele slimme tips opgelost worden.

Kleur is belangrijk

Al vanaf een eerste bezichtiging van een woning kan je de inrichting van bijvoorbeeld de woonkamer al helemaal dromen. Maar als dan eindelijk de dag aanbreekt dat je kunt gaan beginnen, dan weten de meeste mensen ineens niet meer hoe en waar ze moeten beginnen. Een veel gemaakte fout is een overdaad aan kleur waardoor een kamer heel schreeuwerig kan overkomen. Precies het tegenovergestelde is ook weer niet goed, want met te weinig kleur kan de kamer weer heel kil overkomen. Een middenweg zoeken is de enige oplossing en zo moeilijk is dat niet. Zet de interieurarchitect maar aan de kant, want die hebben we niet meer nodig. Met enkele slimme tips wordt jouw droominterieur werkelijkheid.

Handige tips

Zorg ervoor dat de basis van de inrichting rustig is. Gebruik een lichte kleur op de muren, zodat de kamer groter lijkt. Later kan je op één van die muren prachtig schilderijen hangen of als je een echte eyecatcher wil, een fotobehang plakken. Op dit moment zijn de natuurlijke materialen helemaal hot en hoe hip is jouw interieur als je één muur beplakt met een fotobehang van sloophout?! Je zult zien dat de sfeer van de kamer verandert en met enkele losse accessoires erbij heb je een heel rustig en gezellig interieur. Kies bijvoorbeeld voor een grote fel gekleurde vaas en kussens en gebruik daarnaast wat kleine accessoires met een tint die ook in de basis van de kamer zit. Door de felle kleur te gebruiken creëer je een contrast, maar combineer je dit met de basiskleur, dan wordt het één geheel met sfeer.