Oogcorrecties en ogen laseren

Oogcorrecties en ogen laseren

Oogcorrecties zijn een veelvoorkomende procedure voor mensen die hun zicht willen verbeteren of corrigeren. Bij Visus Oogkliniek begrijpen ze dat elk oog uniek is en dat een gepersonaliseerde aanpak cruciaal is voor succesvolle resultaten. Ook kunnen ze helpen met oogcorrecties en  geavanceerde chirurgische ingrepen.

Wat is LASIK?

Naast LASIK, dat een van de meest populaire procedures voor oogcorrectie is, biedt Visus Oogkliniek ook andere geavanceerde opties aan, zoals LASEK, PRK en lensimplantatie. LASEK (Laser-Assisted Subepithelial Keratectomy) is vergelijkbaar met LASIK, maar in plaats van een flap te creëren, wordt alleen de buitenste laag van het hoornvlies losgemaakt voordat de laserbehandeling plaatsvindt. Deze techniek is geschikt voor mensen met dunner hoornvlies of andere specifieke oogproblemen.

Wat is PRK?

PRK (Photorefractive Keratectomy) is een alternatieve procedure waarbij de buitenste laag van het hoornvlies wordt verwijderd voordat de laser wordt toegepast. Hoewel het herstel bij PRK langzamer kan verlopen dan bij LASIK, kan het voor sommige patiënten een geschiktere optie zijn.

Voor mensen met hoge sterktes of andere complicaties kan lensimplantatie een effectieve oplossing zijn. Tijdens deze procedure wordt een kunstmatige lens geïmplanteerd om de brekingsafwijking te corrigeren, waardoor patiënten helder zicht krijgen zonder afhankelijk te zijn van brillen of contactlenzen.

De belangen

Het is van vitaal belang om een uitgebreid oogonderzoek te ondergaan voordat een beslissing wordt genomen over welke procedure het meest geschikt is. Bij Visus Oogkliniek staan ervaren oogartsen klaar om patiënten te begeleiden bij elke stap van hun reis naar verbeterd zicht.

Voor meer informatie over oogcorrecties en de beschikbare opties bij Visus Oogkliniek, kun je op hun website terecht.