Permanente make-up

Permanente make-up

Permanente make-up is voor heel veel vrouwen dé oplossing voor het dagelijkse 'probleem' van de must van het opmaken. Een aangezette wenkbrauw, lichte eyeliner of mooie strakke liplijn geeft je gezicht vaak net dat extra's. Maar tijd of een vaste hand ontbrekend soms. Dan biedt permanente make-up uitkomst. Een keer aangebracht sta je elke mogen op met die net even stralendere blik dan anders.

Hoe werkt het?

Bij het aanbrengen van permanente make-up worden er natuurlijke pigmenten in de korrelige lagen van de opperhuid gebracht. Een deel van de aangebrachte pigmenten wordt na een periode, die varieert van 8 tot 15 dagen, afgestoten door de natuurlijke afschilfering van de huid. Daarom is soms een tweede behandeling nodig. Deze zogenaamde retouche is bij de prijs inbegrepen. Het resterende deel (ongeveer 70%) vestigt zich in de kleine kringetjes rond de bloedvaatjes. Na verloop van een jaar gaat deze pigmentatie vervagen. Permanente make-up is beslist geen tatoeage. De zeer hoogwaardige pigmentstoffen zijn 100% natuurlijke mineralen en bevatten een desinfecterend middel.

Voor wie is het geschikt?

Goed aangebrachte permanente make-up dient er zonder verdere make-up natuurlijk uit te zien en is in principe geschikt voor iedereen. Voor mensen die lenzen en/of een bril dragen, veel sporten, allergische reactie hebben met gewone make-up of simpelweg weinig tijd hebben is het echt een ideale oplossing.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Er wordt eerst bekeken welke techniek het beste bij jou past. Dan wordt de vorm en kleur besproken. Nadat het model helemaal naar smaak is ingetekend, begint het aanbrengen van de pigmentatie. Na vier weken kom je terug naar de salon voor de retouche (bijwerken), omdat een deel van het pigment meestal verloren gaat. Deze behandeling is vaak bij de prijs inbegrepen.

Welke technieken zijn mogelijk?

Voor het aanbrengen van permanente make-up kunnen verschillende technieken worden gebruikt. Zo kan er bijvoorbeeld een zachte schaduw aangebracht worden, kunnen er haartjes worden getekend of een mooie strakke liplijn worden gezet.

Sprekende ogen

Om je ogen te laten spreken kunnen diverse technieken worden toegepast, van subtiele puntjes tussen de wimpers tot een mooie volle eyeliner. Je wimpers lijken voller en je eyeliner loopt nooit meer uit.

Mooie volle wenkbrauwen

Zo'n schaduwtechniek is bijvoorbeeld een mooie manier om je wenkbrauwen meer volume en uitdrukking te geven. De huidspecialisten stemmen de kleur en vorm af op jouw huid en gezichtsvorm. Uiteraard altijd in nauw overleg met jou. Ook prachtig en heel natuurlijk worden je wenkbrauwen door gebruik van de hairstroking techniek. Dit is een techniek waarbij de echte haartjes zo goed mogelijk worden nagebootst. Op deze manier krijg je een natuurlijk uitziende wenkbrauw die bijna niet van echt te onderscheiden is.

Veranderen van de vorm van de wenkbrauw

Wil je de vorm van je wenkbrauw veranderen, dan is de wenkbrauwcorrectietechniek de juiste keuze voor jou. Wist je dat de vorm van je wenkbrauwen voor een heel groot deel je gezichtsuitdrukking bepaalt?

Mooie volle lippen

Wanneer je dunne lippen of lippen met weinig kleur hebt, kun je daarvan een wat strenge of harde uitdrukking krijgen. Terwijl bij volle en mooi gevormde lippen de blik direct zachter en jonger oogt. Met het permanent aanbrengen van een liplijn, eventueel met inkleuring van de lippenhuid (full lips), wordt er een mooie, volle goedgevormde mond gecreëerd. Natuurlijk zijn er verschillende kleuren mogelijk; van zachtroze en rood tot een natuurlijke eigen lippenkleur.

Verwijderen van permanente make-up

Er kunnen diverse redenen zijn om oude permanente make-up te verwijderen, bijvoorbeeld ongewenste vormen en kleurveranderingen.