Voorbereiden op de herfst

Voorbereiden op de herfst

De dagen beginnen alweer wat korter te worden, bomen beginnen hier en daar al wat bladeren te verliezen en af en toe zie je een paddenstoel. Jep, de herfst is weer in aantocht! Natuurlijk hoef je eigenlijk weinig voor te bereiden aan de herfst; seizoenen wisselen vanzelf, dus daar hoeven we lekker weinig voor te doen. Maar het is wel leuk om een nieuw seizoen voor te bereiden! Wat dacht je bijvoorbeeld van het uitzoeken van je warmere kleding, nieuwe geurkaarsen uitzoeken en het aanschaffen van een lekkere bad/douche serie met een heerlijke herfstgeur? Natuurlijk kun je ook je huis helemaal in herfstsferen brengen met leuke deco-items.

Kleding

De echte zomerkleding begint een beetje frisjes te worden. Ballerina’s kunnen nog prima, maar misschien dat het ondertussen wel tijd wordt om de teenslippers op te bergen zodat je plek kan maken voor een paar laarzen. Niet de die-hard winterlaarzen, die kunnen nog lekker opgeborgen blijven, maar een paar enkellaarsjes zijn perfect voor het begin van de herfst. Hetzelfde geldt ook voor de rest van je kleding. Zomerjurkjes, shorts en dressy tanktops kunnen nu weer plaatsmaken voor jurkjes van dikkere stof, longsleaves en dunne truien.

Kijk gelijk even kritisch naar al je kleding. Welke zomerkleding heb je opgedragen en kunnen volgend jaar niet meer? Deze kun je net zo goed nu al gelijk weg doen. En wat heb je precies aan kleding voor de herfst? Heb je een mooie basisgarderobe of mis je een paar items? Als je wat mist: zet de items op je wishlist en stop deze in je portemonnee, zo weet je precies waar je naar op zoek moet als je in de stad bent.

Make-up en nagellak

Uiteraard is seizoensgebonden make-up haast een must voor beauty meisjes. In de herfst kun je kiezen voor donkerdere en warme kleuren dan in de zomer. Dus kom maar op met de mosgroene oogschaduw, bloedrode lippenstift en okergele nagellak!

Geurkaarsen

Niet iedereen is gek op geurkaarsen, maar als je er wel fan van bent: zoek een paar lekkere herfstgeuren uit. Goodbye frisse bloem- en bloesemgeuren, hello warme herfstgeuren! Niet alleen ruikt het huis zalig, de kaarsen hebben ook nog een effect op je gemoedstoestand.

Home-deco

Een paar leuke herfstitems maken je huis gelijk helemaal in de juiste sfeer. Wat doen jullie om in herfstsferen te komen?